Des de l’AMPA de l’Escola Annexa-Joan Puigbert volem compartir amb vosaltres una notícia que podria afectar el servei de menjador que, com a AMPA, oferim als nostres fills i filles.

Com alguns potser ja sabeu, la gestió del servei de menjador, que el Consell Comarcal delega en la nostra AMPA, es regeix des de fa anys per un conveni que el Consell Comarcal renova any a any. Aquest curs 2017-2018 ens han comunicat que no es renovava, desconeixem si el conveni es renovarà per al curs 2018-2019 i, per tant, hi ha el risc que el servei de menjador quedi directament en mans del Consell Comarcal, quepodria optar per transferir-lo a una empresa a través d’un concurs públic.

Aquest possible canvi en el model de gestió tindria relació amb l’aplicació d’una nova llei de contractació pública(Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic), vigent des de finals de 2017, o més concretament, amb una interpretació particular del text d’aquesta llei.

Es tracta d’una situació que afecta la major part de les AMPA i AFA del Gironès, que ens hem coordinat per defensar el nostre model d’autogestió i exigir al Consell Comarcal i al Departament d’Ensenyament un posicionament clar sobre aquest tema.

En resposta a la indefinició de les institucions davant d’aquesta situació, les AMPA i AFA del Gironès hem convocat un acte de suport a la gestió dels serveis de menjador el dilluns 21 de maig a les 17:30 h a la Plaça del Vi, just abans de la moció que diversos grups polítics presentaran al ple de l’ajuntament en suport al model actual i a la tasca de les associacions de pares i mares i de famílies.

Creiem que la gestió del servei de menjador a través de les AMPA i AFA és la millor manera de garantir la qualitat de l’alimentació dels nostres fills i filles i també d’oferir les màximes garanties pedagògiques del servei de monitoratge. Per tot això, és important que hi hagi la màxima assistència i que aconseguim fer sentir la nostra veu, per tal de pressionar els representants polítics responsables de la decisió que s’acabi prenent.

En aquest enllaç podeu llegir el manifest signat per les AMPAS i AFA afectades per aquesta situació.

I aquí podeu veure una notícia on s’explica la situació.

Us hi esperem!

 

Anuncis