Aquesta informació afecta directament els nostres fills i filles. Cal que n’estiguem informats:

Com ja sabeu,  l’any passat Ensenyament va començar a avisar amb la no renovació dels convenis que permetien a les AMPA gestionar els menjadors de les escoles. En aquest sentit, des de la Plataforma per defensar l’autogestió dels menjadors escolars, de la que l’Annexa en forma part, ens informen que el Decret que regularà definitivament la gestió dels menjadors escolars a partir del proper curs ha de quedar llest per a la seva tramitacióa principis de novembre.

Aquest és un moment crucial, doncs,  ja que tal i com està redactat l’esborrany del Decret, el Departament d’Ensenyament es vol cenyir estrictament a la Llei de Contractació Pública, cosa que afavoreix les grans empreses de càtering. No només impossibilita el model de l’autogestió sinó que, a la pràctica, xoca fins i tot amb els interessos de les escoles que volen optar pel control i la supervisió del funcionament dels menjadors. Cal recordar que mentre no s’aconsegueixi la gratuïtat universal d’aquest espai educatiu les famílies ens en fem càrrec econòmicament.

Com que a l’Annexa considerem l’espai menjador un bé social susceptible de ser vulnerat en el cas que es valori més el rèdit econòmic que no pas el benestar dels infants, volem que el Decret contempli tots els escenaris legals possibles per tal que les AMPA puguem triar el model més convenient en cada cas.

Fins ara, la Plataforma ha realitzat una sèrie d’accions que han servit per poder fixar l’actual línia d’actuació. La darrera ha estat l’elaboració del Manifestque ja s’ha fet arribar al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i a tots els pares i mares de les escoles directament afectades per aquest Decret.

Us deixem el Manifest per l’autogestió dels menjadors i us demanem que estigueu molt atents les properes setmanes, ja que segurament caldrà mobilitzar-nos i sortir al carrer per defensar els drets dels nostres fills i filles.

 

AMPA Escola Annexa-Joan Puigvert

MANIFEST-COMUNICAT COORDINADORA OCTUBRE 2018

Anuncis